Terugblik Groene Burendag Paddepoel 2020

Samen bollen planten & tips voor natuurlijke tuinen uitwisselen

Volop inspiratie voor natuur- en diervriendelijk tuinieren op Groene Burendag Paddepoel. Zaterdag 26 september ontvingen wijkbewoners Jetty, Kordelia, Wil, Syt en Olivier buren in hun geveltuin, boomtuin, natuurtuin, stadstuin en vogel- en insectentuin. Ze wisselden met hen ervaringen uit over natuur- en diervriendelijk tuinieren en bij Olivier konden belangstellenden de ladder op om het nieuwe groendak te bewonderen.

In de Plutozaal vertelde Suzanna over haar groendaken actie voor de Grote Beerstraat en was er aandacht voor co-creatie Paddepoel en de plannen rond bomen & bloemen voor de Plutolaan. De dag werd afgerond met een rondje samen bollen planten bij de Venusvijver. Met dank aan de Gemeente Groningen voor de bloembollen en de Schooltuin Paddepoel voor het gereedschap.

We kijken terug op een geslaagde en redelijk zonnige dag met leuke mensen. Wie samen met ons aan de slag wil met nieuwe groene acties voor de wijk is van harte welkom, elke dinsdag tussen 14:00 en 17:00 bij Boek & Buurt, Eikenlaan 306!