Ideeënbus voor Paddepoel

Gisteren werden we in het Wijkpaleis verrast door Berrie van de #wijkraadpaddepoel. Berrie heeft eigenhandig een prachtige ideenbus gemaakt – een multifunctioneel object op wielen, met een brievenbus voor #bewoners ideeën, een veld voor aankondigingen, plek voor een stapel #wijkkrantnummer1, etc. We zijn heel blij met deze schitterende aanwinst, die ook nog eens uitgevoerd is in kleuren waar je blij van wordt!

WijkPaleis 1 jaar!

Op de kop af een jaar geleden zijn we gestart met wat toen nog Wijkbureau Paddepoel heette. We zijn inmiddels gepromoveerd tot @WijkpaleisPaddepoel en nog steeds (of steeds meer) mensen weten het paleisje te vinden. Op vrijdag en zaterdag serveren we heerlijke Cake van de Week, er kwam een energiespreekuur van Paddepoel Energiek, het Wijkpaleis werd de paddepoelster dépendance van de studenten van WIJS , de wijkraad vergadert in het pand, bewonersplannen worden uitgebroed, er zijn workshops en cocreatieve soepsessies en nog veel meer! We hopen dat heel veel Paddepoelers die ons nog niet kennen de weg zullen weten te vinden & verheugen ons op weer een mooi jaar voor, door en met de wijk en de bewoners.

Kerstvakantie

Wijkpaleis Paddepoel heeft in de
kerstvakantie
aangepaste openingstijden

WARME INLOOPSPREEKUREN
Dinsdag 27 december
van 11:00 uur tot 17:00 uur

Donderdag 29 december
van 14:00 tot 17:00 uur

***
INLOOPSPREEKUUR WARMTESTAD
Dinsdag 3 januari
van 12:30 uur tot 14:30 uur

***
WORKSHOP CREATIEF HERGEBRUIK
Zaterdag 7 januari
van 13:00 uur tot 15:00 uur

***
EN VERDER?
Verder zien we u graag weer terug vanaf
maandag 9 januari

FIJNE FEESTDAGEN
EN EEN GELUKKIG 2023!

Energiebespaaracties 25 november en 9 december groot succes

Wijkpaleis Paddepoel organiseerde deze winter samen met Stichting Paddepoel Energiek twee middagen waarbij wijkbewoners voor een bedrag van 50 euro energiebesparende producten mochten uitzoeken – gratis welteverstaan. Hier waren producten zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtstrippen en een deurdranger te verkrijgen. De actie was mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen die wil in 2035 zoveel mogelijk energieneutraal zijn. Daar hoort het verduurzamen van woningen ook bij. De eerste middag maakten 63 mensen gebruik van het aanbod, bij de tweede middag waren het er boven de honderd. Dat OOG TV een mooi filmpje maakte over de acties zal zeker hebben bijgedragen. Sneller dan verwacht waren we door de producten heen. We gaan in overleg met de gemeente en bekijken of we ook volgend jaar nog verdere bespaaracties op touw kunnen zetten.

Op de foto staat Piet Hazekamp van Paddepoel Energiek de verslaggever van OOG TV te woord

Expositie Piet Groothuizen verlengd tot maart 2022

De expositie met stadsgezichten, landschappen en stillevens van schilder Piet Groothuizen in Wijkpaleis Paddepoel wordt verlengd tot 1 maart 2022. Daarna wordt er ruimte gemaakt voor een nieuwe kunstenaar. De expositie ging van start op 1 oktober en trok van begin af aan veel bekijks.
Wie nog niet heeft kennisgemaakt met de werken is nog deze week en volgend jaar vanaf 9 januari van harte welkom om te komen kijken op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13.00 en 17.00 u.

Vrijdag 25 november 13:00 – 17:00 Vul je tasje in het Wijkpaleis!

ENERGIEBESPAARACTIE: Vul je tasje bij Wijkpaleis Paddepoel!

Samen met Duurzaam Groningen (gemeente Groningen) organiseert Wijkpaleis een ENERGIEBESPAARACTIE voor bewoners uit de wijken Paddepoel en Selwerd.

Waar: Wijkpaleis Paddepoel, Dierenriemstraat 242 (naast de dierenwinkel)

Wanneer: vrijdag 25 november  tussen 13:00 – 17:00 u

Voor wie: voor iedereen die aan de slag wil met energie besparen. Met dank aan de gemeente kunnen we een groot aantal energiebesparende producten GRATIS aanbieden, zoals LED-lampen, radiatorfolie, deurdrangers en waterbesparende douchekoppen.

Let op: voor de tasjes geldt OP = OP en maximaal 1 tasje per adres*.

Hiervoor hebben we uw naam, en adres nodig.

*maximaal één tasje per adres, en dus niet van toepassing als u al eerder heeft meegedaan aan een actie of een energie-cadeaubon heeft ontvangen.

Geen zin in een tas met spullen, neem dan een van de bonnen mee t.w.v. 50 euro. Ook deze bonnen kunnen ALLEEN worden gebruikt voor energiebesparende producten.

Boek een gratis energiecoach en krijg hulp van een energie-klusser

U wilt heel snel aan de slag met de gehaalde spullen maar vindt het moeilijk om zelf de tochtstrips aan te brengen of durft niet op de ladder voor de lampen? Of u heeft vragen over de beste aanpak voor uw huis?

Op beide dagen zijn er energiecoaches van Paddepoel Energiek aanwezig en kunt u een afspraak maken voor hulp van de Energieklusbus!

 

Dinsdag 13 december WARME WINTERMARKT

Dinsdag 13 december van 10:00 – 16:00 u Warme Wintermarkt!

WAAR: Vensterschool Eikenlaan 288

VOOR WIE: voor iedereen die warm de winter in wil

  • GRATIS TWEEDEHANDS KLEDING!
  • Boek een gratis energiecoach en/of een klusser
  • Bonnen voor €50,- aan energiebesparende producten (op = op)
  • Vragen over energietoeslag? De juiste partijen zijn aanwezig
  • Brei of haak je eigen sjaal

PS: heb je kleding die je niet meer past of heb je teveel lever het dan voor 12 december in bij het beheer van de Vensterschool.

Vrijdag 25 november en vrijdag 9 december tussen 13:00 – 17:00 ENERGIEBESPAARACTIE: Vul je tasje bij Wijkpaleis Paddepoel!

Samen met Duurzaam Groningen (gemeente Groningen) en WIJS organiseert Wijkpaleis een ENERGIEBESPAARACTIE voor bewoners uit de wijken Paddepoel en Selwerd.

Waar: Wijkpaleis Paddepoel, Dierenriemstraat 242

Wanneer: vrijdag 25 november en vrijdag 9 december tussen 13:00 – 17:00 u

Voor wie: voor iedereen die aan de slag wil met energie besparen.

Met dank aan de gemeente kunnen we een groot aantal energiebesparende producten GRATIS aanbieden, zoals LED-lampen, radiatorfolie, deurdrangers en waterbesparende douchekoppen.

Let op: voor de tasjes geldt OP = OP en maximaal 1 tasje per adres*. Hiervoor hebben we uw naam, en adres nodig.

*maximaal één tasje per adres, en dus niet van toepassing als u al eerder heeft meegedaan aan een actie of een energie-cadeaubon heeft ontvangen.

Geen zin in een tas met spullen, neem dan een van de bonnen mee t.w.v. 50 euro. Ook deze bonnen kunnen ALLEEN worden gebruikt voor energiebesparende producten.

Boek een gratis energiecoach en krijg hulp van een energie-klusser

U wilt heel snel aan de slag met de gehaalde spullen maar vindt het moeilijk om zelf de tochtstrips aan te brengen of durft niet op de ladder voor de lampen? Of u heeft vragen over de beste aanpak voor uw huis?

Op beide dagen zijn er energiecoaches van Paddepoel Energiek aanwezig en kunt u een afspraak maken voor hulp van de Energieklusbus!

 

Bollenplantactie Planetenlaan

Gevlekte aronskelk, scyilla, sneeuwroem, anemoontjes en blauwe druifjes: Bollenplanten bij de Planetenlaan! Eind oktober zijn er op twee middagen door buurtbewoners zo’n 1500 biologische verwilderingsbollen de grond ingegaan. Voor de helpers was er koffie, thee en pepernoten. Twee gezellige middagen met dank aan de bewoners, de Wijkraad en Froukje Walstra van www.earthGarden.nl voor haar deskundige adviezen. Een deel van de bollen zal volgend jaar bloeien bij het planetentuintje en een ander deel is te zien vanaf de straat. Voor wie zich volgend jaar afvraagt waarom er een W in bloemen verschijnt in het gras: een van de initiatiefnemers van deze en andere groene acties, Wil Dwarswaard, overleed plotseling dit najaar. Als herinnering aan haar maakten we een cirkel in de vorm van een zon met in het midden de letter ‘W’ gemaakt met bloembollen.

Cakebakster gevonden!

Na onze vorige oproep voor enthousiaste bakkers voor onze Cake van de Week kregen we bezoek van Rineke. Die nam geen halve maatregelen en gaf aan dat ze ons kon voorzien van cake voor een hele maand. Rineke’s eerste bakproduct, een STROOPWAFELCAKE is door de paleisproevers zeer goed ontvangen & op het moment van schrijven genieten we van een heerlijk stuk marmercake!