Groene oase Woldring locatie gereed

De Woldring locatie aan het Reitdiep is een gebouw dat je in de eerste plaats associeert met heel veel steen en hitte. Toch valt er ook op zo’n echte stadslocatie nog wel wat te winnen op het gebied van vergroening en verkoeling.

Sinds deze zomer beschikt de locatie namelijk over twee groen oases: plantenmuren en pergola’s opgebouwd rondom het hekwerk op het parkeerdek. Een heuse binnentuin dus op de eerste verdieping, met allerhande winterharde planten.

Plantenbakken van gerecycled plastic, irrigatiewater uit het Reitdiep

Voor het bouwen van de binnentuin nam de eigenaar contact op met het bedrijf Save Lodge, van René Notenbomer. De stadjer is al jaren bezig met groene muren en gevels en ontwikkelde de save lodge, gemaakt van Nederlands afvalplastic, voorzien van potgrond van gefermenteerd groenafval. Het water voor het automatische irrigatiesysteem komt bij de Woldringlocatie uit het Reitdiep.

De aanleg zal ongetwijfeld een lieve duit gekost hebben, maar dit is zeker een mooi voorbeeld van hoe ook een stenig stukje stad kan vergroenen, met als bonus het hergebruik van plastic en gft. We wensen de bewoners van de 435 appartementen & de dappere planten veel succes met hun nieuwe binnentuin en kijken al uit naar de volgende groen oase – mooi idee voor het vernieuwde winkelcentrum wellicht?