Schilderijen van Piet Groothuizen in Wijkpaleis Paddepoel

Kunstschilder Piet Groothuizen woont in Paddepoel en schildert sinds 1980. Aanvankelijk als autodidact, maar daarna volgde hij lessen bij een aantal bekende schilders in Groningen om de fijne kneepjes van de schilderkunst onder de knie te krijgen.

In Wijkpaleis Paddepoel is vanaf 1 oktober een expositie van schilderijen van Piet Groothuizen te zien. Onderwerpen voor zijn schilderijen vind hij vaak in zijn directe omgeving. Hierbij gaat zijn voorkeur uit naar stadsgezichten, landschappen, stillevens en natuur.

Zijn techniek, olie- en acrylverf op paneel, biedt hem de mogelijkheid om zijn voorstellingen laag over laag op te bouwen. Hierbij besteedt Piet bijzondere aandacht aan de lichtval binnen het schilderij. Ook probeert hij door middel van kleurwerking een bepaalde diepte aan de verschillende voorstellingen te geven.

De expositie bevat onder meer enkele Groninger stadsgezichten en schilderijen van het Noorderplantsoen. U kunt Piets werk bewonderen op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13:00 uur en 17:00 uur.