Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schilderijen van Piet Groothuizen in Wijkpaleis Paddepoel

17 december 2022 van 13:00 tot 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Kunstschilder Piet Groothuizen woont in Paddepoel en schildert sinds 1980. Aanvankelijk als autodidact, maar daarna volgde hij lessen bij een aantal bekende schilders in Groningen om de fijne kneepjes van de schilderkunst onder de knie te krijgen.

In Wijkpaleis Paddepoel is vanaf 1 oktober een expositie van schilderijen van Piet Groothuizen te zien. Onderwerpen voor zijn schilderijen vind hij vaak in zijn directe omgeving. Hierbij gaat zijn voorkeur uit naar stadsgezichten, landschappen, stillevens en natuur.

Piet Groothuizens techniek, olie- en acrylverf op paneel, biedt hem de mogelijkheid om zijn voorstellingen laag over laag op te bouwen. Hierbij besteedt hij bijzondere aandacht aan de lichtval binnen het schilderij. Ook probeert hij door middel van kleurwerking een bepaalde diepte aan de verschillende voorstellingen te geven.

De expositie bevat onder meer enkele Groninger stadsgezichten en schilderijen van het Noorderplantsoen. U kunt Piet Groothuizens werk bewonderen op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13:00 uur en 17:00 uur.

Gegevens

Datum:
17 december 2022
Tijd:
13:00 tot 17:00

Organisator

Wijkpaleis Paddepoel
E-mail
contact@wijkpaleispaddepoel.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Wijkpaleis Paddepoel
Dierenriemstraat 242 Nederland + Google Maps